Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отказа да се панира след равенството с Уест Хем от 2:2. „Гражданите” остават фаворит в битката за титлата, тъй като при победа в последния им мач срещу Астън Вила на „Етихад“, ще станат шампиони.

„Вече ще спрат коментарите за головата разлика с Ливърпул. Трябва да спечелим последния мач и сме шампиони. Ако не спечелим, Ливърпул ще е шампион. Мога да ви уверя едно нещо, след една седмица стадионът ни ще бъде разпродаден и ще дадем живота си в тези 95 минути. Същото се отнася и за Ливърпул. Голяма привилегия е, че имаме шанса да спечелим един мач пред нашите фенове и да станем шампиони. Нямам търпение. Сега ще си починем ден или два, за да се изключим психически, а след това три или четири дни ще тренираме, за да се подготвим за мача с Астън Вила”, заяви Гуардиола.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Любопитното е, че след седмица се навършват 10 години от драматично спечелената първа титла в новата ера за Сити с късния гол на Серхио Агуеро. Наставникът обаче не иска подобни сравнения.

„Не, моля ви, не сега. Онзи момент принадлежи на Серхио Агуеро, Роберто Манчини и всички играчи, които бяха там. Единственото общо е, че отново всичко е в нашите ръце. Ще бъде трудно, защото ще трябва да укротим емоциите си и да анализираме какво трябав да направим, за да победим Астън Вила. Ще дадем всичко от себе си в предстоящите 95 минути”, сподели още испанският тактик.