Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола определи представянето на тима му при успеха с 1:0 над Борнемут като едно от най-добрите, което е виждал.

Успехът на юг прати „гражданите” на върха на класирането, измествайки Ливърпул, ала мърсисайдци са с мач по-малко. Резервата Риад Марез бе точен през второто полувреме на „Виталити Стейдиъм”, за да може този гол да прати тимът на Гуардиола на две точки над Ливърпул. Сити не позволи на „черешките” да отправят един точен удар посока вратата на Едерсон. В хода на срещата Пеп замени английския защитник Джон Стоунс като „предпазна мярка”, а в края на първата част и Кевин де Брюин написна с контузия в слабините, след което влезе Марез.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👊👊👊 #mancity #BOUMCI

A post shared by Manchester City (@mancity) on

„Изглеждахме феноменално в днешния ден. Едно от най-добрите представяния, откакто аз съм треньор тук. Дори не допуснахме удар към нашата врата. Всеки път, когато губихме топката, се втурваха по три или четири човека, за да си я върнат. Борнемут бе много добре организиран и се защитаваше добре. Не ни оставиха много пространства, а ние трябваше да си ги открием”, коментира Хосеп Гуардиола.

Мениджърът на шампиона на Англия вярва, че контузиите са на психологическо ниво, като клубът ще трябва да се справи с проблемите. „Мисля, че Джон е превантивно излизането му, но ще видим утре. Той бе малко уморен и не се чувстваше добре. Не искахме да поемаме рискове. Надявам се да не е тежка травмата му”, довери още той.

„Кевин пък има проблеми със слабините си. Нямам идея колко време ще отсъства, но утре ще знаем с точност. Нормално е, играхме 25 мача в 93 дни. Това значи, че имаме среща на всеки три дена, дори и по-честно, така че психологическото натоварване е голямо, приятели”, потвърди Гуардиола.

„Тези момчета са въвлечени във всеки един мач на три дена, а телата им не се възстановяват оптимално. Понякога мускулът просто казва: „Ехо, достатъчно е””, завърши Пеп.