Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, остана много доволен след голямата победа с 4:1 над Ливърпул. Той определи играта на шампионите за едно от най-добрите представяния на „гражданите“, откакто той е начело на отбора.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

„Небесно-сините“ изоставаха с 0:1, но след това не само стигна до пълен обрат, но изцяло надиграха съперника си след почивката и заслужено се поздрави с успех. Това бе стотната домакинска победа за Гуардиола във Висшата лига, като той изпревари Арсен Венгер и стана мениджърът, който достига до тази кота за най-малък брой срещи. Гурдиола постигна сто победи в 128 двубоя, докато французинът имаше нужда от 139.

„Перфектно представяне от първата до 93-тата минута. Дори когато допуснахме гола, играехме много добре. Разбира се, те винаги са много опасни в преходите между различните фази, но ние играхме добре във всички зони. Това бе едно от най-добрите ни представяния през тези седем години. Футболистите знаеха, че не играят лошо, когато губехме с 0:1. Коригирахме леко нещата на почивката. Имахме късмет с втория гол, но играхме много стабилно през цялото време“, заяви Гуардиола.

„През този сезон Джак е човекът, за когото си мислехме, че може да ни помогне да станем по-добри. Той ни спаси да не получим втори гол в ситуацията с Мо Салах. Рияд Марез също бе изключителен. Не мога да отлича само един играч. Всички бяха изключителни. Хулиан Алварес не само вкара първия гол, но асистира за втория и третия. Изключителен играч. Той е световен шампион заедно с Лионел Меси, защото притежава нещо“, каза още испанецът.