Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се опасява, че наложената забрана тимът да не участва в Шампионската лига, може да попречи на плановете за летния трансферен прозорец. Джон Стоунс, Лерой Сане, Илкай Гундоган и Клаудио Браво бяха сред 13-те пристигащи, когато Гуардиола пое клуба през лятото на 2016 година.Но сега нещата изглеждат различно за Сити след наказанието.

Изпълнителният директор на клуба Феран Сориано заяви по-рано през седмицата, че всичкихтвърдения не са верни, като отборът планира да обжалва решението пред Арбитражния спортен.

На въпрос на „Sky Sports News“ дали очаква това лято да бъде натоварено за Сити, Гуардиола отговори:

"Не мисля така. Не мисля така, защото в днешно време играчите са толкова скъпи и не е лесно. Клубът трябва също да бъде устойчив, разбирам напълно ситуацията, в която се намираме, трябва да изчакаме. Нашата идея в момента е да обжалваме. Точно сега трябва да чакаме. Така че ще играем тези три месеца и когато сезонът приключи, ще видим каква е ситуацията. И заедно с клуба ще решим кое е най-доброто - не само за догодина, но за следващите два, три, четири сезона“.

Гуардиола призна несигурността около бъдещето на Шампионската лига на клуба, като основна пречка пред планирането за лятнте трансфери, но кава, че все още очаква Сити да играе в най-престижния международен европейски клубен турнир и през следващия сезон.

"Мисля, че клубът работи, сякаш нищо не се е променило, нищо не се е случило и играчите трябва да играят така, както са правили през всички тези сезони", добави Гуардиола.

"Да, абсолютно. Вярваме, че ще бъдем там. Това, което трябва да направим, е да си вършим работата и да играем така, както сме правили тези сезони и след това ще видим", завърши испанецът.