Пеп Гуардиола остана впечатлен от „глада” на Ерлинг Халанд да изпълни дузпата за Манчестър Сити при успеха над Уест Хем с 2:0 като гост във Висшата лига в неделя, шегувайки се, че 22-годишният нападател вероятно е щял да „удари“ някого, ако някой дръзнел да му отнеме правото да бие от бялата точка.

Норвежкият национал направи мечтан официален дебют в Премиършип, вкарвайки и двете попадения при победата над Дейвид Мойс и компания, като на мениджъра на шампионите му хареса фактът, че Холанд незабавно хванал топката, когато съдията отсъдил наказателния удар след нарушението на вратаря Алфонс Ареола.

„Разбира се, Ерлинг отбеляза първите два гола. Беше важно за тях, за него, разбира се, за нас. И, да, това е добра заплаха, още едно оръжие, с което разполагаме сега. Но, същевременно, той няма да разреши всичките ни проблеми. Той ще добави нещо, което искаме да правим като отбор. Начинът, по който той показа готовност да изпълни дузпата, си казах „о, харесва ми“. Така че той отиде директно до бялата точка и мисля, че ако някой му беше отнел правото да бие дузпата, той щеше да го удари. Сигурен съм за това. И това е добър знак. Защото това показва самочувствие, амбиция и добър манталитет. И, разбира се, той бе точен от наказателния удар“, коментира Гуардиола пред журналисти.

„Гражданите“ продължават кампанията си във Висшата лига с домакинство на новака Борнемут в събота, 13 август, от 17:00 часа българско време, който също тръгна успешно в Лигата с победа над Астън Вила с 2:0 у дома.