Манчестър Сити за момента изглежда в добра форма, след като нареди четири поредни победи и се върна в борбата за титлата във Висшата лига, но мениджърът им Пеп Гуардиола заяви, че първото му задължение е да преодтврати нов добър резултат на Кристъл Палас срещу неговия тим.

Палас може да се похвали със сензационна победа и равенство при визитата си на Етихад Стейдиъм и испанският специалист заяви, че е предпазлив в прогнозите заради устойчивата защита на противника. Кристъл Палас удържа 0:0 с Арсенал снощи, а в неделя гостува и на Сити.

"Първата част от сезона беше вълнуваща. Във всеки сезон, когато сте претендент за титлата през март или април, е толкова вълнуващо. В моята глава и, надявам се за играчите, основната мисъл в момента е Кристъл Палас", каза Гуардиола пред репортери преди мача в неделя.

През последните два сезона не успяхме да ги победим у дома. Надявам се, че сега ще можем. Отбор като Палас във всеки един момент знаят много добре какво трябва да прави. Трябва да сме спокойни и да търсим нашия си ритъм на игра".

"Видяхме ги вчера срещу Арсенал, как се защитаваха добре. И в голяма част от мача не само се защитаваха, но и контролираха събитията на терена. И това е причина, че през предишните две години да имаме равенство и поражение".

И докато Палас е спечелил едва един от последните си седем мача, то Гуардиола обясни, че всеки един състав в Лигата е имал спад в даден момент и това няма как да го заблуди.

"Всички отбори имат възходи и падения, а през този сезон това се случва повече от всеки друг път. И всеки отбор може да направи 4-5 добри мача, а след това 1-2 лоши. Кристъл Палас не е изключение".

Каталунецът заяви, че контузените защитници Нейтън Аке и Аймерик Лапорт няма да бъдат готови за неделното домакинство, докато нападателят Серхио Агуеро не е на разположение, тъй като се е подложил на самоизолация заради близки контакти със заразен с COVID-19 човек.