Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, бе много щастлив от представянето на нападателя Ерлинг Халанд, който реализира нов хеттрик, този път във вратата на Уест Хем Юнайтед. Норвежецът изглежда неудържим от началото на сезона и според Гуардиола защитниците не могат да го спрат, дори и да държат зареден пистолет.

„Той прави всичко много по-добре от преди. След всяка тренировка остава 20-30 минути. Миналия сезон не можеше да прави подобно нещо, защото не се чувстваше добре - бе уморен, смачкан. Той се нуждае от повече топки в последната третина и ние ще му осигурим тези ситуации. Той е неудържим. Нито един централен защитник не може да го спре, дори и да насочи зареден пистолет срещу него“, смята Гуардиола.

„Той винаги бележи голове и това му е работата. Радваме се за поредния му хеттрик, за качеството на завършващите му удари, но той участваше не само в атака, но и изцяло в мача. Не губеше топката, беше просто невероятен - не само в предни позиции, но и в защита. Много се радвам за него. Истинският сезон започва след международната пауза, така че нека видим как ще се възстанови след толкова много мачове. Аз не съм физиотерапевт или доктор, за да мога да кажа какво ще стане“, допълни наставникът.

Снимки: Gulliver/GettyImages
76 снимки

„Но не само Ерлинг, всички бяха страхотни. Днес направих само една смяна, тъй като Савиньо не можеше да играе и използвахме малко или много един и същи състав. За това си има причини - Рико и Ковачич заслужават да играят, но отсега нататък всеки ще получава повече минути, тъй като няма как да издържим на този ритъм с мачове през три дни цели 11 месеца. Всички играчи изглеждат здрави и готови. Матеуш Нунеш направи асистенция като Кевин Де Бройне. Всички играха много добре“, каза още испанецът.

Гуардиола добави, че през миналия сезон, когато стана голмайстор на Висшата лига с 27 попадения, Халанд е имал физически проблеми, но сега е в много по-добра форма. Самият нападател също призна, че лятната ваканция му се е отразила много добре.

„Чувствам се пълен с енергия. Ваканцията ми бе дълга, а след това направих и добра подготовка. Двете години, които съм тук, изминаха много бързо и тялото ми се нуждаеше от тази почивка. Сега съм готов за още по-големи неща”, обясни норвежецът, който вече има 70 гола в 69 мача във Висшата лига.