Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола усеща, че отборът му си връща добрата форма, след като в известен период от сезона паднаха под обичайното ниво на постоянство. В последния месец обаче са все в по-добро състояние и са твърдо в битката за три турнира. След като съсипаха германския РБ Лайпциг със 7:0 в Шампионската лига, вчера в тяхна жертва се превърна Бърнли - лидер в Лига Чемпиъншип, който беше сразен с  6:0 за Купата на Англия. И докато са на полуфинал за Купата на страната и на четвъртфинал в Шампионската лига, все още изостават от Арсенал в Премиършип.

И след като спечелиха последните си 6 мача във всички турнири, играчите на Гуардиола отиват в националните си отбори.

"Намираме се в добър момент", заяви испанският мениджър на шампионите. Срещу Нюкасъл се представихме добре и това е срещу един силен съперник. След това с РБ Лайпциг и Кристъл Палас – отбор, с който винаги страдаме. Но съм доволен, че вкарахме много голове, допуснахме малко възможности за противниците пред нашата врата. Мога да кажа, че се защитавахме добре. Също така сме заплаха при статичните положения, както никога досега. През последните шест или седем години никога не съм имал чувството, че можем да вкараме във всеки корнер или свободен удар. А сега ми се струва така".

"Сега спираме на клубно ниво, отиваме към националните отбори. А след това ни чака среща с Ливърпул. Имаме време да помислим за всичко, но аз смятам, че Арсенал ще загуби точки. Това означава, че ще трябва да спечелим почти всички мачове", допълни Гуардиола.

След това той се спря на жребия в Шампионската лига, където играчите му изтеглиха изключително тежък противник – Байерн (Мюнхен).

"Съперниците ни в Шампионската лига за мене са исторически отбор. За мене е чест да играя срещу Байерн (Мюнхен) в Европа, а също така и да бъда на полуфинал за Купата на Англия на Уембли. Изключителна чест е за мене. И да сме на този етап в трите турнира, е наистина страхотно", казва още той.

Сити не показа милост към бившия си капитан Венсан Компани, след като безмилостно разби отбора му на Етихад Стейдиъм, а Ерлинг Холанд добави поредния си хеттрик в статистиката за сезона, за да увеличи сметката си с 42 попадения в 37 срещи.

"Имам усещането, че футболистите знаят, че няма какво да губим в първенството. И когато това се усеща и от тях, знаеш, че можеш да извадиш най-доброто. Това е в момента при нас, завърши Гуардиола.

Автор: Атанас Василев/БТА