Мениджърът на Манчестър Сити, Пеп Гуардиола, е задържал играчите си в съблекалнята в продължение на 50 минути след поражението от Тотнъм. Вчера "гражданите" загубиха гостуването си на "шпорите" с 0:2 и сякаш категорично капитулираха от битката за титлата. 

Испанският специалист премина през тежка вечер в Западен Лондон, изпълнена с много нерви и отрицателни емоции. След като все пак излезе и говори пред медиите, Гуардиола заяви, че е имал спокоен разговор със своя екип. 

"Гражданите" профукаха някои фантастични възможности да поведат, но домакините успяха да вкарат 2 от само трите си точни удара и грабнаха трите точки. 

Все пак Гуардиола предпочете да не хвърля вината върху играчите. 

"Говорих с екипа и съпругата си, с някои от играчите също. С това представяне ще бъде огромна грешка да им кажа колко зле играят. Понякога се случва, понякога не се", заяви Гуардиола. 

"Не съм бил ядосан. Бих бил, ако не бяхме играли добре или не се бяхме борили. Но аз познавам играчите си. Загубихме срещата, така че разговаряхме за това как можем да продължим напред. Има още месеци за игра", коментира специалистът.