Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола защити своя колега Юрген Клоп след радостта на германеца при късния победен гол на Ливърпул в градското дерби с Евертън.

Според испанеца, радостта на Клоп е напълно оправдана и не трябва да бъде критикуван за това.

"Има твърде много емоции в подобен момент. Аз направих същото срещу Саутхемптън (миналия сезон). Не бях щастлив от това, което направих, но понякога се случва. Нещата се случват в ума и сърцето ти", сподели Гуардиола.

"Когато печелите, хората казват, че подобна радост е част от твоя характер. Но когато губите, хората смятат, че това не е уважително", добави мениджърът на Манчестър Сити.

Дивок Ориги ощастливи всички „червени” привърженици с гол в 6-ата минута от добавеното време, а Клоп не устоя на връхлетелите го емоции се затича към центъра на игрището, където прегърна вратаря Алисон Бекер, след което отново се върна в техническата зона. След това оставащите секунди от мача се доиграха, а германецът не бе отстранен от реферите заради своето поведение.

Затова му беше наложена глоба от 8 хиляди паунда и предупреждение да избягва подобни прояви за в бъдеще. С това случаят бе приключен.