Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с похвали автора на хеттрик снощи срещу Нюкасъл Феран Торес, който имаше огромна заслуга за победата с 4:3 над Нюкасъл. Сити на два пъти трябваше да изравнява, но все пак стигна до победата и вече води с 13 точки на върха. 12-ата поредна победа като гост за отбора е рекорд в английския футбол.

Феран Торес, който пристигна от Валенсия за 20 милиона паунда миналият август, вкара веднъж до почивката и още два пъти през второто полувреме.

"Той се представя фантастично през целия сезон и е невероятно попълнение за нас. Феран е млад футболист, който може да играе на три позиции в атаката. Торес има невероятно тичане, когато е от втора позиция, но може би трябва да помислим той да играе на върха на атаката. Защото всеки път, когато е на върха на атаката, той усеща гола, има чувството и вкарва гол, обяснява още каталунецът по повод вчерашиния мач на 21-годишния играч от Ла Лига.

Самият техничар също е доволен, макар да не получаваше 100-процентови шансове да се доказва.

"За мене беше един сезон, в който се учех, свиквах и се адаптирах с английския футбол. Премиършип е много различно първенство, физически много трудно и тежко. Смятам, че догодина ще бъда по-добър", надява се той.