Мениджърът Пеп Гуардиола похвали въздействието на Жереми Доку, след като новото попълнение от Рен вкара първия си гол за Манчестър Сити, за да помогне на шампионите от Висшата лига да направят обрат срещу Уест Хям до 3:1.

Сити се пребори с изоставане от 0:1 на полувремето, за да изравни в рамките на секунди след подновяването на играта чрез Доку.

Мениджърът каза, че не е очаквал такова незабавно въздействие от 21-годишния Доку, който пристигна от Лига 1 през последната седмица на трансферния прозорец. Испанецът заяви, че е имало притеснение в представянето на Доку, когато той направи своя дебют срещу Фулъм (5:1) преди международната пауза.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Бях в Барселона, имах чувството, че той игра малко притеснено срещу Фулъм. Жереми току-що беше пристигнал, имаше два или три дни тренировки с отбор, който спечели требъл. Може би напрежението му бе дошло в повече.

Казах му използвай качеството си на крило. Един срещу един, един срещу двама и пробивай. Ако нямаш чувството, върни пас на Йоско Гвардиол и пробвай отново. Беше невероятен от първата минута, агресивен с голяма решителност.

Когато купувате млад играч като него с продължителен договор, трябва да сте търпеливи. Не може да очаквате, не очаквах втория мач за Сити да играе така, както той направи. Начинът, по който той игра, аз не помня от много отдавна нещо такова. Има процеси, които той трябва да научи. Ние винаги сме там, за да му помогнем. В Манчестър Сити всеки играч трябва да бъде себе си. Всички играчи тук имат много качества“, заяви Пеп Гуардиола.

 

БТА / Автор: Боян Денчев