Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе доволен от успеха на своя тим над Уулвърхемптън с 3:0. „Гражданите” запазиха пасива от четири точки зад лидера Ливърпул, а това радва испанския наставник на актуалния английски шампион.

„Не за първи пъти играем дълго време срещу 10 човека. Трябваше да бъдем по-агресивни в атакуващ план. Нужно беше да спечелим тази среща, тъй като имаме много срещи оттук до края и мислим за тях. Бяхме солидни и не им дадохме шансове. Запазихме точките пасив и напрежението срещу Ливърпул”, сподели Пеп пред репортери.

„Повечето отбори, които ни гостуват, идват тук и се защитават дълбоко, а това не е лесно. Трябва да неутрализираме тяхната защита и да сме възможно най-близо до Ливърпул”, продължи мениджърът на Ман Сити.

„Трябваше да пращаме често топката в наказателното поле. Кевин де Брюин влезе като резерва и центрира поне десет пъти. Това е начинът, по който трябва да се справим с такива защити. Ако само следва пас, пас, пас, пас, то ще стане по-трудно за нас. Важно е за нападателите ни да вкарват голове, затова съм щастлив с двата на Габриел Жезус. Първият гол дойде след чудесен пас на Аймерик Лапорт и още по-солиден пас на Лерой Сане”, завърши наставникът.


Още по темата:

Безскрупулен Сити запази пасива и гледа към Ливърпул

Нуно Санто: Трябваше да спрем дългите подавания на Сити