Полузащитникът на Бърнли Джак Корк защити стилът на отбора да влиза здраво в единоборствата, правейки сравнение с това, което правят Ливърпул и Манчестър Сити в такива моменти. 

Бърнли се изправя в двубой срещу Ливърпул от четвъртия кръг на Висшата лига. Отборът на мениджъра Шон Дайш е критикуван често заради грубия си начин на игра, включително и от Юрген Клоп, който още помни едно грубо влизане на играч на "виолетовите" в краката на Джо Гомес от миналия сезон. Корк обаче не е съгласен с това. 

"Играем по начинът, по който всички останали в лигата го правят. Не е хубаво, когато ти лепнат етикет на груб отбор, но не мисля, че това е реалната ситуация", коментира полузащитникът. 

"Ако погледнете стилът на топ отборите като Манчестър Сити или Ливърпул, ще забележите, че те играят по същия начин без топката, когато пресират високо и се опитват да си възвърнат топката максимално бързо. Те също са агресивни и влизат здраво, просто това не бива отразявано по същия начин, както при нас", завърши бившият играч на Суонзи.