Манчестър Сити победи Уулвърхемптън с 2:1 в двубой от осмия кръг на Висшата лига. За "вълците" норвежкият нападател Йорген Ларсен откри резултата. В 33-а минута Йошко Гвардиол успя да изравни след страхотен удар от далечна разстояние. В петата минута на добавеното време се разрази истинска драма, след като Джон Стоунс се разписа с глава след корнер и направи пълния обрат, като имаше претенции около попадението заради засада, но в крайна сметка голът бе признат.

С тази победа Манчестър Сити оглави временно класирането с 20 точки, докато Уулвърхемптън остава на последна позиция в класирането с една точка на сметката си.

Getty/Gulliver images
15 снимки

Още в седмата минута Манчестър Сити бе хванат неподготвен в защита и "вълците" организираха страхотно нападение, като Нелсън Семедо получи на десния фланг и пусна феноменален пас на точката на дузпата към Йорген Странд Ларсен, който завърши с едно докосване, за да открие резултата - 1:0 за Уулвърхемптън.

Последва мигновен отговор на Манчестър Сити, като Бернардо Силва си освободи пространство и опита удар в десния долен ъгъл на Уулвс, но стражът на домакините Жозе Са блесна със страхотна намеса и изби с последни сили.

В 19-а минута Уулвс можеше да удвои резултата, след като Матеуш Куня даде невероятно подаване към Нелсън Семедо, а последният бе очи в очи с Едерсон, но се забави с финалния удар и бразилецът успя да се намеси по решаващ начин.

Натискът на Манчестър Сити даде своя резултат. В 33-а минута левият фланг бе отново на висота и Йошко Гвардиол получи на границата на наказателното поле, като защитата на домакините закъсня да го затвори и бранителят отправи топовен снаряд, като Жозе Са докосна топката, но ударът бе толкова силен и прецизен, че нямаше шанс да извади кълбото, преди да навести мрежата му - 1:1.

В добавеното време на първата част Савиньо бе непокрит в опасна позиция и шутира с левия си крак, а Жозе Са в последния момент видя топката и успя да избие впечатляващо с една ръка.

В 54-а минута Рубен Диаш видя празно пространство и опита силен удар от сериозна дистанция, като той бе точно до лявата греда на Уулвърхемптън, но стражът на домакините реагира и отклони в корнер. Малко след това Матеуш Куня организира контраатака и нямаше много опции, като шутира от разстояние, но топката премина покрай гредата.

В 89-а минута Джак Грийлиш, който се бе появил като резерва, имаше добра възможност да стреля и го направи от границата на наказателното поле, но Жозе Са бе на правилното място и успя да улови. Двубоят предложи изключителна драма в самия край, като Фил Фодън изпълни по невероятен начин ъглов удар, а Джон Стоунс се извиси във въздуха и забоде топката в центъра на вратата, като Са не успя да се намеси подобаващо и бе преодолян. Имаше претенции за засада на Бернардо Силва, който бе пред вратаря, но бе преценено, че той не пречи на стража на "вълците" и попадението бе зачетено - 2:1 за Манчестър Сити.

Стартови състави:

Уулвърхемптън: 1. Жозе Са, 24. Тоти, 15. Крейг Доусън, 4. Сантяго Буено, 3. Райън Аит-Нури, 5. Марио Лемина, 7. Андре, 8. Жоао Гомеш, 22. Нелсън Семедо, 9. Йорген Ларсен, 10. Матеуш Куня

Манчестър Сити: 31. Едерсон, 24. Йошко Гвардиол, 3. Рубен Диаш, 5. Джон Стоунс, 82. Рико Люис, 8. Матео Ковачич, 19. Илкай Гюндоган, 20. Бернардо Силва, 26. Савиньо, 11. Жереми Доку, 9. Ерлинг Холанд