"Подходът ми към мача ще бъде, какъвто е винаги - искам да контролираме играта", обяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди дербито с Манчестър Юнайтед този уикенд.

"Гражданите" гостуват на "Олд Трафорд" утре от 14:45 часа българско време, като Гуардиола ще се срещне с някои от старите си врагове - Жозе Моуриньо и Златан Ибрахимович.

"Изпитвам голямо уважение към това, което Ибрахимович е постигнал във футбола. Най-добрите играчи оказват влияние на новото място веднага и той го направи отново. Казвал съм го много пъти - уважавам много Моуриньо. Винаги се опитвам да се уча от моите колеги - същото се отнася и за него. Нашето съперничество е по-скоро продукт на медиите", коментира испанецът.

"Подходът ми към мача ще бъде, какъвто е винаги - искам да контролираме играта. Те разполагат със страхотен талант в атака - Марсиал е много бърз, Мата е много опасен между линиите, Рууни е класа и никой не може да оспори класата на Ибрахимович. Те се подобряват с всеки изминал мач", допълни мениджърът на „гражданите“.

„Клаудио Браво е готов да вземе участие в мача. Той се намира в добра форма. Бяхме наясно, че няма да може да използваме Агуеро, но отново ще излезем с единадесет играчи на терена“, каза още Хосеп Гуардиола.