Илкай Гюндоган игра четири години под ръководството на Юрген Клоп в Борусия Дортмунд. Той остава в близки контакти с германския специалист, който в момента е начело на Ливърпул. Германският национал обаче вярва, че е намерил перфектният треньор в лицето на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити.

„Аз и Юрген не си говорим много често, но редовно си разменяме съобщения. Аз изкарах невероятно време с него в Дортмунд и съм му много благодарен, защото научих много от него и от отбора. Желая и на него, и на Борусия всичко най-добро“, коментира Гюндоган.

„Между Гуардиола и Клоп има много сходни неща. Двамата са невероятни характери, невероятни мениджъри и са много успешни в същото време. Двамата обаче имат и много големи различия. Най-голямата разлика е във виждането им за играта. Двамата имат коренна разлика в начина, по който искат отборите им да играят“, добави германският национал.

„Пеп иска отборът му да владее топката, да доминира във всеки един мач. Клоп иска да тичаме повече, да играем със страст и да се борим за всяка една топка. И двете концепции могат да бъдат много успешни.“

„Не бих казал, че съм на 100% готов. Вкарвам голове, но все още не се намирам в най-добрата ми форма. Чувствам се все по-добре с всеки изминал ден. Свиквам с моята роля в отбора и на терена. Всички заедно подобряваме представянето си с всеки изминал мач. Наслаждавам се на престоя си в Манчестър Сити и на начина, по който играем“, каза още Илкай Гюндоган.