Футболистът на Манчестър Сити Гаел Клиши засипа с похвали новия мениджър Хосеп Гуардиола.

Французинът е впечатлен от високото ниво на работа на Гуардиола и стриктните методи на работа, които той прилага в Манчестър Сити.

„Често можеш да чуеш от мениджъри колко важно е здравето за футболистите, колко важно е даде футболист да бъде във форма. За Гуардиола, ако си с наднормено тегло, означава, че няма да тренираш с първия отбор. Това е първото нещо“, коментира Клиши.

„Можеш да чуеш много неща, но за мен той е първият мениджър, който залага изключително много на това и при него спазването на диетата е от изключително важно значение. Ние имаме няколко човека, които не тренират с първия състав в момента поради тази причина. Трябва да си наясно, че ако трябва да тежиш 60 килограма, а си 70 нямаш никакъв шанс да играеш, защото рискуваш да се контузиш и да вкараш своя отбор в неприятности. Това е много важно“, добави френският футболист.

„Той ни забрани да пием сокове, газирани напитки, пица и всякакъв вид тежка храна. Някои хора смятат, че това е съвсем в рамките на нормално, но истината е, че не винаги е било така. Аз знам, защото играя футбол от много дълго време. Методите на Гуардиола са чудесни и освежаващи“, продължи защитникът.

„Гуардиола промени начина, по който хората гледа на футбола. Смятам, че той е идеалният мениджър за всеки един тип футболист. Пеп изисква вратарят да играе по-добре с крака и да влиза в ролята на централен защитник. Гуардиола изисква от всеки един футболист да се развива. За него всеки един играч е важен. Той ни каза, че ако може да играе с 11 халфа, ще го стори. Нападателите ще започнат да вкарват много голове, когато ние им създаваме достатъчно на брой положения. За всеки един човек е истински късмет да работи с Гуардиола, дори за неговите асистенти. Това е уникална възможност да се развиваш. Гуардиола е човек, за когото ще си спомняш дълго време, защото той е впечатляващ. Освен това той е бил футболист, а това е много важно. Той е млад и е наясно как се развива футболът, как новите генерации играчи навлизат. Гуардиола иска от нас единствено да му вярваме, както той ни вярва на нас. Мисля, че това е най-правилният начин в началото на едни взаимоотношения. Всеки един мениджър, който идва в нов клуб носи енергия. Нормално е да искаш да впечатлиш всеки нов мениджър“, каза още Гаел Клиши.