"Артилеристите" се придвижиха с пет точки на върха в таблицата в неделя, благодарение на драматична победа с 3:2 срещу Манчестър Юнайтед. Това беше успех, който дойде само няколко часа след като Манчестър Сити намали разликата на върха до само две точки, триумфирайки с 3:0 над "вълците" на стадион "Етихад".

Но Мартин Йодегаард беше категоричен, че победата на Сити не е оказала влияние върху Арсенал преди сблъсъка им с Юнайтед и настоява, че той и съотборниците му обръщат малко внимание на това, което прави отборът на Пеп Гуардиола.

"Честно казано, не ни пука за Манчестър Сити или който и да е друг отбор. Очаквахме да спечелят, така че това не беше голяма изненада. Просто се съсредоточихме върху нашата игра, да дойдем тук и да спечелим, и това направихме. Начинът, по който победихме в този мач, ни дава специално усещане, което също ще ни помогне.

Това е дълъг сезон. Ние сме на половината път. Има много мачове за изиграване, така че трябва да останем спокойни и смирени. Твърде далеч е напред, за да мислим за това сега. Трябва да се наслаждаваме на момента. Справяме се наистина добре, но ни предстои дълъг път и трябва да продължим да работим и да се подобряваме", сподели Йодегаард.