В предавеното "Премиър лийг токшоу" по DIEMA SPORT 2 ще разгледаме темата за тежкото наказание, което получи Манчестър Сити.

Отборът на "небесно-сините" беше изхвърлен официално от Шампионската лига за следващите два сезона от УЕФА и бе глобен с 30 милиона евро от централата, след като е допуснал за пореден път нарушение с Финансовия феърплей. Това наказание може да доведе до сериозни последици за тима.

Първо, мендижъра Пеп Гуардиола е известен с това, че изпълнява договорите си до края и дори с цената на това да не играе в Шампионската лига, той може да се бори за поне още една титла в първенството на Англия.

Другояче обаче седят нещата със самите играчи на отбора. Със сигурност "гражданите" ще се справят с финансите и ще дадат бонусите на играчите си, защото се предполага, че всеки един от тях има такава клауза, ако тимът се класира за Шампионската лига. Но реално те ще си получат парите без шанс обаче да се борят наистина за големия трофей.

Така играчи като Рахийм Стърлинг и Серхио Агуеро ще изгубят възможнастта да спечелят най-престижния международен клубен трофей. По този начин те могат да обмислят възможността дали да не напуснат отбора.

Всички анализи по темата можете да видите във видеото с нашите анализатори Георги Драгоев и Петър Виденов.