Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани публикува отворено писмо до феновете и всички в клуба, след като стана ясно, че е изиграл последния си мач за „небесносините.”

Официално: Капитанът напусна Манчестър Сити

33-годишният белгиец вчера беше част от знаменития финал за ФА Къп, който приключи с победа 6:0 над Уотфорд и завърши историческия требъл за Сити. Ден по-късно манчестърци обявиха раздялата с ветерана, който изкара 11 сезона сред „гражданите”.

Компани направи уговорка, че скоро ще пусне и второ писмо, в което ще разкрие своите планове за бъдещето.

Ето и първата част:

Отворено писмо до феновете,

Част 1 от 2

Скъпи мои,

Носители на Къмюнити Шийлд!

Носители на Купата на Лигата в два поредни сезона!

Шампиони на Англия в два поредни сезона!

Носители на ФА Къп!

Наскоро видяхме завършека на един невероятен сезон. Моят 11-и в синьо. И не мога да повярвам, че го пиша, но… също така моя последен в син екип.

Безброй пъти съм си представял този ден, защото краят изглеждаше близо в продължение на толкова много години.

Все още не вярвам, че е реалност. Ман Сити ми даде всичко. Опитах се да върна в замяна, колкото ми беше по силите. Колко често някой получава шанса да сложи край на важна глава от представянето на клуб с толкова велики история и традиции по такъв страхотен начин?

За мен настъпи мигът да си тръгна.

Колкото и емоционално да е, не чувствам нищо друго освен благодарност. Благодарен съм на всички тези, които ме подкрепиха по време на специалното пътуване в един много специален клуб. Помня първия ден така ясно, както виждам и последния. Помня безграничната доброта, която получих от хората в Манчестър.

Никога няма да забравя как феновете на Манчестър Сити останаха лоялни към мен в добри и най-вече в лоши времена. Напук на всичко вие винаги ме подкрепяхте и вдъхновявахте да не се предавам.

Шейх Мансур промени моя живот и този на всички фенове на Сити по света. За това ще бъда вечно благодарен. Една синя нация се въздигна и предизвика установения ред, намирам това за велико.

Ценя съветите и лидерството на един добър човек, Халдуун Ал Мубарак. Ман Сити не може да бъде в по-добри ръце.

Клише е, но също така и вярно: без моите съотборници никога не бих стигнал дотук днес. Заедно водихме много битки. Ръка за ръка. В добри и лоши мигове. Затова на всички вас, от сезон 2008-2009 до днешния домашен требъл: длъжник съм ви!

Специални думи за Пеп и неговия щаб: вие бяхте върховни. Последвахте ме през толкова много трудности. Всеки път ме карахте да се връщам по-силен. Благодаря ви толкова много.

Също така искам да използвам тази платформа, за да изразя своята любов към моите най-близки и най-скъпи хора. Тя не познава граници. Карла, Сиена, Сире и Кай – единственият куадрупъл, който е от значение.

Моят баща (Пиер), Кристел и Франсоа, моите наистина непобедими.

Живея само с едно съжаление. Щях да се радвам да доведа моята майка, Жослин, на „Етихад”, да видя да пее песните на Сити, докато седи до децата и жена ми. Бих искал тя да ме види щастлив, да играя играта, която обожавам, в клуб, който обичам. Дълбоко в себе си знам, че тя е била с нас през цялото това време.