Манчестър Сити постигна победа, надигравайки с 2:1 гостуващия Нюкасъл в мач от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия. Рахийм Стърлинг даде тон при успеха на „гражданите” с гол в осмата минута, но Деандре Йедлин шокира „Етихад” с изравнително попадение след половин час игра. Десният бек Кайл Уокър пък бе точен в 52-ата минута, за да донесе успеха на своя отбор.

Още в третата минута Сити можеше да излезе напред в резултата, но Риад Марез стреля край десния стълб на Мартин Дубравка. Пет по-късно футболистите на Хосеп Гуардиола ликуваха, след като Рахийм Стърлинг прониза с елегантен удар стража на „свраките”. Английското крило елиминира бранител с финт и с въртеливо движение прати топката в далечния ъгъл на Дубравка – 1:0.

Аржентинският нападател Серхио Агуеро стреля от средна дистанция в 15-ата, но ударът не бе точен. Две по-късно другият нападател на Сити – Габриел Жезус, се измъкна добре зад защитата и се оказа очи в очи със стража на Нюкасъл, но Дубравка направи добро спасяване.

В 30-тата минута дойде ред на футболистите на Рафаел Бенитес да ликуват, след като Йедлин отбеляза. Бранителят се впусна по десния фланг и засече подаване на Саломон Рондон отляво и изравни резултата – 1:1.

Манчестър Сити се втурна да търси изравняване със съдийския сигнал през втората част, а голът дойде след само седем минути игра. Серхио Агуеро видя отдясно Кайл Уокър, а бранителят на Сити се засили и стреля мощно с десния крак, за да изведе „гражданите” напред. В 67-ата минута Давид Силва бе видян много добре и стреля с глава, но по чудо не отбеляза. Малко по-късно Рахийм Стърлинг имаше шанс да покачи резултата, но опитът му не сполучи.

След успеха си Сити се загнезди на третата позиция с десет точки, на две зад Ливърпул и Челси. Нюкасъл пък продължава да е един от тимовете, които все още нямат победа във Висшата лига. След паузата на "гражданите" им предстои домакинство на Фулъм, докато Нюкасъл приема Арсенал на "Сейнт Джеймсис Парк".