Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори пред Sky Sports няколко дни преди супер-дербито срещу Манчестър Сити идната неделя. В пространно интервю германецът заяви, че гледа смело към предстоящия мач на „Анфийлд”, а също така говори и за всичко за Садио Мане и как ще се отразят мачовете от Световното клубно първенство за отбора му.

„Намираме се в 12-ия кръг, така че има още много мачове да се изиграят. Разбирам ситуацията прекрасно със Сити. Миналата година загубихме само един път, а това бе решаващо в битката за титлата. Така виждат нещата хората, но имаме още много мачове. Идва интензивен период – ноември, декември, януари и трябва да бъдем напълно готови за предстоящите мачове”, коментира Клоп.


Срещата може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 18,30 часа на 10-и ноември (неделя).


„В този момент всички сме фокусирани върху подготовката ни за този мач. Не искаме да мислим прекалено много от това как може да се отрази даден изход, тъй като можем да го направим до края на сезона. Тази кампания е съвсем различна от миналата, така че ще видим какво може да направим. И двата отбора се „натискаме” здраво, и то на най-високо ниво. През миналия сезон имаше същинско напрежение в 100-точков сезон, а аз имам огромно уважение към тях, записвайки 98 пункта. Трябва да сме сигурни, че ще задържим това ниво”, акцентира германецът.

Той бе запитан и дали тази среща е от този род, че не бива в никакъв случай да бъде губена. „Може би хората, които са по-умни от мен смятат така, но за мен не е така. За мен този мач е на 100% да спечелим този мач. Ние се подготвяме правилно за този мач всеки ден – трябва да сме смели, да играем футбол и да се защитаваме за нашите животи. Всички нормални събития, свързани с футболната игра. Искаме да спечелим и ще опитаме всичко, за да го направим – ще е трудно, ясно е. Сезонът няма да спре след този мач, но е много важен двубой. Целият свят ще го гледа – 100% съм сигурен. Всеки е наясно за този мач, а аз гледам вече сериозно към него”, призна Клоп.

Кайл Уокър застана на вратата на Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Мениджърът на европейския футболен шампион бе запитан и какъв двубой очаква идния уикенда. „В последните години двата отбора имаме голямо уважение помежду си. Представянето на Сити, както и на Ливърпул през миналия сезон беше може би най-голямото футболно шоу, което съм виждал някога. Те играеха различно от това, което по принцип го правят, но така е футболът. Играхме у дома и не спечелихме, а те изчистиха топка, която не влезе за 11 милиметра в тяхната врата. Мисля, че всичко беше заслужено през миналата година. Мачовете бяха изравнени, което е нормално за толкова добри футболни отбори. Очаквам подобен мач. За Садио Мане? Бил съм в същата ситуация, в каквато бе поставен Пеп. Винаги ни задавате въпроси, а ние трябва да отговаряме на секундата това, което ни идва първо в главата. Така изисква аудиторията, така изисквате журналистите. Той обясни добре, че така е казал на децата си. Аз нямам против за казаното от Пеп, тъй като го уважавам. Познавам го от много време и е истински мотиватор да работиш здраво. За мен, той е най-добрият мениджър в света, а ние имаме шанс да спечелим срещу него, което е много трудно, но възможно според мен. Отборът ми също уважава неговия, и то много”, акцентира треньорът на Ливърпул. Разбира се, не мога да го оставя това без коментар, но няма да го направя сега. Имате достатъчно материал за този мач преди това”.

Пеп Гуардиола

източник: Getty/Gulliver images

Дали липсата на Едерсон ще промени стила на Сити?

„Ако не играе, ще го промени. Едерсон е важен играч за техния отбор. Клаудио Браво има сходни характеристики, но очаквам бразилецът да играе”.

Клоп коментира и завръщането на фена – Шон Кокс, на „Анфийлд”. „Това е чудесно. Радвам се за него. Не бях сигурен, че това е възможно, но е прекрасна новина. Бяха тежки 18 месеца за него и семейството му, но ето го обратно – супер. Сигурен съм, че нашите фенове ще направят специален мача за него, а аз ще опитам да го зарадвам”.

„Световното клубно първенство не ни е топ-приоритет, но нека дойде първо. Имаме план и отбор, който да играе достатъчно добре в тази надпревара. Играчите искат да го направят, а това е турнир, който може да го спечелиш малко пъти в кариерата си. Не се случва често да спечелиш Шампионската лига. След това имаме мач за Купата на лигата, но знаехме, че ще играем на СКП още през май. Имаме два мача и не можем да го променим. Може би само в Англия не е важно това, но за целия друг свят това е страхотен турнир. Ние сме Ливърпул, световна марка и трябва да правим това, което трябва и феновете искат. Не знаехме, че ще продължим за Купата, след като играхме с Арсенал – труден противник. Играхме с много млад отбор, който бе брилянтен. Сега имаме възможност тези момчета пак да играят добре в следващия кръг. Не можем да имаме състав от 40 човека . Правим решенията предварително. Хората понякога ни критикуват, но ако трябва да бъда честен, на мен много-много не ми пука. Отговорни сме към този клуб и искаме най-доброто за него във всяка една ситуация”, призна Юрген Норберт Клоп.