Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали един от основните конкуренти на тима си Манчестър Сити. Двата отбора се изправят един срещу друг в дербито на кръга в Англия в неделя.

"Манчестър Сити е изключителен отбор. Те загубиха от Пари Сен Жермен и веднага след мача казах, че ще отговорят подобаващо. Гледах срещата и смятам, че те изиграха добър мач. Не се възползваха от положенията си. Когато се замислиш за качествата на ПСЖ и начина, по който Сити доминираше, това ти казва много за качествата на отбора им", заяви Клоп.

 

 

"Това е наистина специален мач всяка година. Трябва да си в най-добрата си версия. Само тогава имаш шанс. Сити според мен е най-добрият отбор в Европа в момента. Миналата седмица играха с Челси, когато всичко говореха колко добри са те, но Сити беше по-добрият отбор тогава", допълни той.

Ливърпул е единственият отбор, който все още няма загуба във Висшата лига, но Клоп няма да е доволен на равенство, поне преди мача: "Равенство би означавало, че ще останем непобедени. Нека изиграем мача и тогава ме попитайте дали точката би била добър резултат. Все още сме в началото на сезона. Знаем, че ако спечелим, стартът ни ще е добър, но след това ни чакат Уотфорд, Атлетико Мадрид и Ман Юнайтед."