Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че тимът на мърсисайдци е на едно ниво с шампиона Манчестър Сити, въпреки загубата с 2:1 от ,,гражданите“ в четвъртък. Това бе и първото поражение на ,,червените“ от началото на сезона във Висшата лига, но те все още имат преднина от четири точки на върха в класирането. Ливърпул победи Сити в три от четирите си мача през миналата година, но Клоп настоява, че отборът е по-добър в сравнение с предишната кампания.

,,От моя гледна точка, ние никога не бяхме на едно ниво със Сити, откакто пристигнах в клуба“, започна германецът. ,,Спечелихме двубои срещу тях, особено след идването на Пеп, но в тези мачове Сити бе по-добър. Ние просто отбелязахме повече голове от тях, притежанието на топката бе в тяхна полза – 60:40 във всички въпросни срещи, които спечелихме. В срещата в четвъртък бе 50:50. Миналата година в първия четвъртфинал в Шампионската лига, когато победихме с 3:0, играхме брилянтно, но Сити ни постави под натиск в много ситуации. Не съм сигурен дали имахме общо четири удара към вратата им, но бяхме клинични в онзи ден“, добави специалистът.

,,Този двубой бе различен от всички останали, които играхме срещу тях досега. Да гостуваш на Сити е най-трудното нещо, което може да си представиш. Да, ние загубихме с 2:1, но никой не би се изненадал, ако бяхме стигнали до равенство, а с малко късмет и до успеха“, завърши Клоп, чийто отбор гостува на Уулвърхемптън в третия кръг на ФА Къп в понеделник вечер. /БГНЕС