Най-дългата суша без титла в историята на Ливърпул ще приключи през май! Това предрече поредният суперкомпютър, който разигра всички варианти в оставащите 13 кръга от Висшата лига до края на сезона. 

Според умната машина, мърсисайдци ще завършат като първенци, като ще го направят след серия от 13 поредни победи до края на сезона. И ако това наистина се случи, момчетата на Юрген Клоп ще счупят рекорда на Манчестър Сити от 100 точки в рамките на една кампания, тъй като ще имат 101 на сметката си. 

Същият компютър прави и интересни предвиждания за местата в Топ 6. Според изчисленията му, колебливият Арсенал ще спечели битката за Топ 4 и участие в Шампионската лига следващия сезон, докато Челси и Манчестър Юнайтед ще заемат позициите в зона Лига Европа. 

Колкото до изпадащите, според машината това ще са Кардиф, Фулъм и Хъдърсфийлд, което на практика не е толкова трудно да се предвиди още от сега. 

С напредването на сезона, подобни предвиждания от суперкомпютри са много търсени от английските медии. Доста често обаче машините допускат грешки, макар че на феновете на Ливърпул едва ли им се иска точно тази прогноза да се окаже грешна.