Бившият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани разкри как е преминало настроението в Манчестър Сити в последния ден през миналия сезон, когато „гражданите” спечелиха титлата в яростната битка с Ливърпул. Сити завърши на първото място с 98 точки, след като в последния рунд победи Брайтън, докато Ливърпул, който завърши с точка по-малко, надделя с 2:0 над Уулвърхемптън в едно от най-епичните издания на сезоните във Висшата лига.

Белгиецът призна, че победата им за титлата е била по-сладка, след като е разбрал как са пирували феновете на Ливърпул след гола на „чайките” във вратата на „гражданите”. „Имах много добър приятел, който беше в Ливърпул за техния мач срещу Уулвс”, пише Компания в книгата си.

Сити губеше в средата на първата част с 0:1 от Брайтън във финалния ден, а Ливърпул водеше на Уулвс, нещо, което щеше да направи така, че мърсисайдци да вдигнат титлата във Висшата лига за пръв път от близо 30 години насам. „След като спечелихме срещу Брайтън, му се обадих и го попитах как е реагирала публиката им, след като те ни поведоха. Той ми каза, че всичко на стадиона и около него е изригнало в невиждан купон, а на трибуните са се виждали фенове, които плачат и си казвали – „Да, ще го направим”.

„Когато чух това, разбрах, че си е струвало мъката, която имахме в Брайтън, само и само да им развалим деня”. Сити победи с 4:1 на „ЕймЕкс Стейдиът”, за да си подсигури трофея от първенството в Англия.


Компани ще бъде част от екипа на телевизията, отразяваща мача на Острова като анализатор за предстоящото мега зрелище в Ливърпул. Срещата е с начален час 18,30 в неделя, а вие ще може да я гледате, ако не на „Анфийлд”, то на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


Отборът на Юрген Клоп приема Ман Сити с шест точки аванс на върха и без загуба досега през сезона.

Един ключов инцидент от недалечното минало не спира да обикаля медиите в часовете преди мача. През 2018-а година преди четвъртфиналния дуел на двата отбора то Шампионската лига фенове на Ливърпул замеряха с предмети автобуса на Сити, като предизвикаха счупване на един от прозорците на возилото.

„Съперничеството стана много голямо, а оттогава Ливърпул стана съперник №1, който искаме да победим. Настроенията при феновете на Сити стават много големи, когато дойдат мачове с Ливърпул. Такива неща не трябва да се случват и не бива да ни е страх да пътуваме до стадиона”, завърши Венсан Компани.