Ливърпул обяви назначението на нов главен физиотерапевт в клуба, а по-любопитното е, че става дума за Лий Ноубс, който до момента изпълняваше същите функции в английския шампион Манчестър Сити.

През септември мърсисайдци се разделиха с дългогодишния си човек на въпросния пост Мат Конопински. Последният зае позиция в структурите на Футболната асоциация на Англия, след като в течение на цяло десетилетие работи на „Анфийлд”. Оттогава досега Ливърпул търсеше подходящ заместник и успя да убеди Ноубс да приеме ролята.

Трябва да се отбележи, че англичанинът за първи път премина в Сити през 2007 година, когато бе назначен за главен физиотерапевт в щаба на тогавашния мениджър Роберто Манчини. След това той остана на работа и при Мануел Пелегрини, и при Гуардиола. Със сигурност фактът, че той има над 10 години на „Етихад” означава, че това ще представлява голяма загуба за „гражданите”.

Назначението на Ноубс при „червените” влиза в сила от 26 ноември, т.е. след края на паузата за националните отбори. Дотогава временно физиотерапевтът на юношеската академия Пол Скуайърс ще изпълнява функциите на Конопински по отношение на първия отбор.