Носителят на Купата на Лигата на Англия Манчестър Сити ще играе финал за втора поредна година в турнира. Момчетата на Хосеп Гуардиола взеха успеха и в реванша от полуфиналите над третодивизионния Бъртън Албиън и го победиха с 1:0 като гост.

Така с общ резултат 10:0 (след 9:0 на "Етихад" в първата среща), "гражданите" продължават напред. Техният съперник в последния мач на "Уембли" ще бъде един измежду Челси и Тотнъм ("шпорите" надделяха в първия мач с 1:0 у дома).

Единственото попадение на "Пирели Стейдиъм" реализира Серхио Агуеро (26') след подаване на Риад Марез.

Сити обаче се размина с рекорд. Шампионите се нуждаеха от победа с поне три гола разлика, да подобрят върховото постижение в историята на турнира за най-убедителен общ резултат от два мача. Бъртън за първи път в историята си стигна до тази фаза на турнира.

Сити поведе в 26-ата минута благодарение на незабележимия до момента Агуеро. Аржентинецът получи хубаво подаване от Марез и с лекота опъна мрежата. Домакините веднага се опитаха да отговорят, но Уилям Милър шутира неточно.

Втората част не предложи много любопитни ситуации. Агуеро направи голям пропуск в 60-ата минута. В 88-ата минута Данило комбинира с резервата Габриел Жезус, но той не можа да преодолее Колинс.

В събота Манчестър Сити ще е домакин на Бърнли на 1/16-финалите за ФА Къп.

 Бъртън Албиън - Манчестър Сити 0:1

0:1  Серхио Агуеро 26'