Бернардо Силва сложи своя подпис под нов договор с Манчестър Сити, който ще го задържи на „Етихад“ до лятото на 2025 година.

Португалският футболист премина при „гражданите“ през лятото на 2017 година.

Той записа 93 мача до този момент с екипа на „небесносините“.

„За мен е чест, че поднових договора си с Манчестър Сити. Клубът предлага всичко, от което се нуждае един футболист“, коментира Бернардо Силва.

„Още, когато разбрах, че от Манчестър Сити искат да ме задържат с нов договор, взех решение. Аз обичам клуба, мениджъра, моите съотборници и феновете“, добави португалският футболист.

„Начинът, по който играем е впечатляващ и аз съм убеден, че ние ще продължим да печелим трофеи. Сити ми дава най-добрата възможност да постигна моите цели“, продължи той.

„Бернардо е фантастичен талант, така че взехме решение да му предложим нов договор. Ние трябваше да бъдем сигурни, че ще гарантираме неговото оставане в отбора през следващите години. За нас това беше много лесно решение. Нашата цел продължава да бъде изграждането на млад състав от футболисти от световна класа. Бернардо отговаря напълно на нашите планове“, коментира спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн.

Бернардо Силва дебютира за Манчестър Сити при победата с 2:0 при гостуването на Брайтън през август 2017 година. През дебютния му сезон за „гражданите“ той записа 53 мача и помогна на отбора да спечели шампионската титла във Висшата лига с рекордните 100 точки. Освен това спечели и Купата на Лига.

През настоящия сезон той се превърна в неизменна част от стартовия състав на Манчестър Сити.