Манчестър Сити победи Уест Хем с 2:1 на "Етихад Стейдиъм" в двубой от 13-ия кръг на Премиър лийг. Илкай Гюндоган вкара откриващия гол в 33-ата минута, а в самия край на срещата Фернандиньо и Лансини реализираха по едно попадение за двата тима.

В 11-ата Антонио за малко не успя да засече на далечната греда центриране на Масуаку. Пет минути след това Лапорт засече с глава центриране на Гюндоган от корнер, след който удар топката удари гредата. В 17-ата минута Сити отбеляза чрез Марез, но голът бе отменен заради засада.

В 33-ата минута Кансело намери с много добро подаване Марез, който центрира към Гюндоган, а за немският халф не остана друго освен да открие за 1:0. Три по-късно Сити като по чудо не удвои аванса си. Удар на Жезус обаче бе блокиран на голлинията от Джонсън.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Началото на второто полувреме се забави заради почистването на терена, въпреки това в 56-ата минута Жезус излезе очи в очи с Фабиански, който направи добро спасяване, но бразилецът стигна до топката и я насочи към вратата. Със самопожертвователна намеса Аарън Кресуел се хвърли и изчисти от голлинията. Бранителят обаче се удари лошо в страничната греда и след тази си намеса трябваше да бъде заменен.

В самия край на срещата Фернандиньо удвои преднината за тима на Пеп Гуардиола, а минута по-късно попадение на Бернардо Силва бе отменено поради засада. Минута преди да изтече добавенот време Мануел Лансини намали изоставането за лондонския тим.