Шампионът на Англия Манчестър Сити продължава да прави резултатни победи във Висшата лига. Поредната жертва на "гражданите" беше Брайтън, с мача срещу който те станаха шампиони миналия сезон в последния кръг. 

Тогава те победиха с 4:1, а сега отново нанизаха четири попадения в мрежата на "чайките", но те бяха безответни. Серхио Агуеро се отличи с две попадения, а по едно добавиха Кевин де Брюин и Бернардо Силва. Но имаше и лоша новина за домакините, защото Аймерик Лапорт напусна с много тежка травма още преди почивката. 

Мачът започна по великолепен начин за домакините, защото те поведоха още при първата си атака. В 68-та секунда Кевин де Брюин откри резултата, след като се разписа от точката на дузпата, завършвайки страхотен пробив на Давид Силва, който стигна до аутлинията и го намери непокрит на стрелковата позиция. 

В интерес на истината, след този гол "гражданите" се хвърлиха бясно в търсене и на още голове, за да убият интригата. Рияд Марез, Де Брюин и Давид Силва обаче се скъсаха да пропускат. В 30-та минута се стигна и до травмата на Аймерик Лапорт, който напусна на носилка след грубо влизане на Адам Уебстър в крака му, което му причини вероятно скъсани връзки. 

Сити се отърси от този тежък момент и стигна до второ попадение преди почивката. В 42-та минута Де Брюин се изяви като асистент като намери на страхотна стрелкова позиция Серхио Агуеро и той с мощен изстрел в горната половина на вратата щеше да скъса мрежата за 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

В началото на второто полувреме Леандро Тросар пропусна най-чистия шанс за Брайтън, а в 55-та минута всичко свърши. Тогава Давид Силва с едно докосване след пробив на Де Брюин намери Серхио Агуеро пред наказателното поле и той с прекрасен фалцов удар препарира вратаря за 3:0. 

До края на мача шампионите се забавляваха и играеха единствено и само за удоволствието на феновете си. Но направиха куп пропуски, които в крайна сметка нямаше как да окажат отрицателно влияние върху победата на тима. 

И все пак зарадваха агитката и с четвърто попадение. Само секунди след като се появи на терена, Бернардо Силва се откъсна зад защитата на Брайтън след пас на Агуеро и с прецизен удар по земя оформи крайното 4:0. 

След тази развръзка Сити излезе временно на върха на класирането с 10 точки. Брайтън пък засега е над чертата на изпадащите с 4 точки.