Английският шампион Манчестър Сити ще създаде фонд, от който да бъдат компенсирани жертвите на насилие, упражнено от бившия треньор от школата на клуба Бари Бенел, съобщава вестник Гардиън днес.

Бенел в момента е в затвора, като изтърпява 30-годишна присъда за сексуално насилие над деца от школата на Сити. Въпросният треньор е бил в два периода треньор в Академията на Манчестър Сити между 1976-а и 1984-а година, преди да се присъедини към една от най-престижните школи в страната Крю Алекзандра.

Предполага се, че потърпевшите ще получат като компенсация шестцифрени суми и писмено извинение.

Според данните, които са в канцеларията на Манчестър Сити, около 40 вероятни ищци са завели искове срещу Бенел, който е бил затварян за различни периоди четири пъти, в това число и веднъж в САЩ, където също е работил за кратко във футболна школа.

Манчестър Сити ще предложи също така финансова компенсация от друг фонд на жертвите на Джон Бруум - доказан педофил, който почина през 2010 година. Въпросният Бруум е работил за Сити като отговорник по дисциплината за талантите и като треньор в школата. Девет души за момента са споделили, че са били обект на сериозно сексуално насилие от страна на този педофил, в това число и изнасилване, пише още Гардиън./БТА