Хосеп Гуардиола отказа да коментира бъдещето си като мениджър на Манчестър Сити на фона на спекулациите, че може скоро да напусне, тъй като договорът му изтича в края на сезона. „Гражданите“ са втори в класирането на Висшата лига, на точка от лидера Ливърпул, а в събота приемат Фулъм.

„Няма да говоря на тази тема, когато ще се случи, ще се случи“, каза Гуардиола относно напускането си.

Испанецът защити клуба, който е разследван за предполагаеми нарушения на правилата за финансов феърплей, което потенциално може да доведе до отнемане на точки, глоба или  изпадане в по-долна дизивия, ако бъде признат за виновен.

„Аз съм част от този клуб, дълбоко в костите си и най-добрият начин да защитавам клуба е да печеля мачове и да върша работата си възможно най-добре“, каза Гуардиола.

"Разбира се, че ще защитавам клуба, вярвам на всички хора, които работят тук от много, много години. Най-добрият начин да го защитаваме е като си вършим работата най-добре . . . всеки, който работи тук, има своя собствена отговорност. Обичам този клуб и винаги ще бъде така", добави той.

Феновете отчаяно се опитват да задържат каталунския мениджър, а някои издигнаха банер на стадион „Етихад“, умолявайки го да остане.

"Те трябва да ми донесат сметката, трябва да платя за банера", пошегува се Гуардиола.

„Какво да кажа? Благодаря ви много, влюбих се от първия ден, когато пристигнах тук. Да видим, когато ще стане, ще стане“, каза още той.

Голмайсторът на тима - Ерлинг Халанд, е добре и ще може да играе в утрешния двубой срещу Фулъм. Норвежецът бе заменен по време на мача със Слован Братислава, след като отбеляза 11-ия си гол от началото на сезона, но това е било превантивна мярка от страна на Гуардиола и всичко с него е наред. Кевин Де Бройне обаче все още не е възстановен и явно ще се завърне след паузата за националните отбори. Мениджърът на Сити призна, че белгиецът не му е споделял да има планове да напуска националния отбора на страната си, каквито спекулации се появиха в последно време.

„Ерлинг е добре. Освен Кевин Де Бройне, Нейтън Аке, Оскар Боб и Родри, останалите са добре. Кевин не е готов за утре. Как би могъл да отиде на лагер с националния отбор, когато не е играл за клубния си. Никога не съм разбирал това. Не ми е е казвал, че ще се отказва от националния отбор. Не знам какви са мислите му по този въпрос, но за този мач е контузен“, заяви Гуардиола.