Пеп Гуардиола разкри, че Манчестър Сити има готовност за ново шумно трансферно лято, в което да бъдат изхарчени огромни суми за нови попълнения.

При "гражданите" има опасност в някой от следващите трансферния периода да бъдат наказани със забрана за трансфери, така че сега няма да щадят средства.

Крайният бранител Бен Чилуел е главната цел на Сити, а главната причина е притеснението към физическото състояние на Бенжамен Менди. Очаква се клубът да привлече още централен защитник, дефанзивен халф и нападател като подготвени са минимум 200 милиона паунда.

"Не знам какво ще се случи, но мислим за шанса да намерим някого на тази позиция. Има 3-4 позиции, мисля, че трябва да помислим за някои идеи. Не знам какво ще се случи в крайна сметка, но това е опция, да купим ляв бек."

Позицията на централен полузащитник е приоритет, тъй като се търси и дългосрочният наследник на Фернандиньо. Такъв може да бъде Илкай Гюндоган, но неговият договор изтича през лятото и до момента той е отказал оферти за удължаването му.

"Мисля, че в първия си сезон Гюндо не можеше да играе заради тежката контузия, беше аут за 6-7 месеца, но когато е на линия, е невероятно важен играч. Той знае какво искаме, знае какво мислим за него, но финалното решение не е в нашите ръце."

"Опитваме да говорим с него, искаме да подновим договора веднага. Вчера беше по-добре от днес, а днес е по-добре от вчера. Но ако той не иска, няма какво да направим. Ако той е на 100% (да остане), тогава сделката щеше да се осъществи, все още преговаряме."