Не минаха и два дни след историческата за Манчестър Сити шампионска титла на Англия за сезон 2018/2019, когато фокусът в клуба беше променен драстично. На дневен ред се появиха тревожни информации, че над клуба надвисва много сериозно вероятността да бъде наказан от УЕФА с изваждане от евротурнирите за 1 година заради нарушения на Финансовия феърплей.

„Ню Йорк Таймс” и „Футбол Лийкс” излязоха с конкретни документи и твърдения от „отлично запознати източници”, че инспекторите на УЕФА, които вече месеци наред разследват случая, стават все по-убедени, че „гражданите” трябва да бъдат наказани.

Естествено, от „Етихад” моментално опровергаха информациите и потвърдиха, че оказват пълно съдействие на разследващите.

Един от любопитните моменти, които се обсъждат, касае квотата на Сити за Шампионската лига. Ако приемем, че клубът бъде наказан да не участва в ШЛ през следващия сезон 2018/2019, позициите във Висшата лига, които дават право на участие в турнира, се изместват с една надолу, т.е. петият Арсенал ще бъде облагодетелстван. Съществува сценарий дори 6-ият Манчестър Юнайтед евентуално да се озове в ШЛ, ако при така стеклите се обстоятелства Арсенал съумее да спечели финала в Лига Европа срещу Челси.

Вижте повече във видеото от "Премиърлийг токшоу".