В мач от седмия кръг на Висшата лига Манчестър Сити победи Фулъм с 3:2, демонстрирайки изключителен характер и футболни умения на своя стадион „Етихад“. Домакините започнаха мача силно, но първата половина завърши с равенство 1:1.

Фулъм откри резултата в 26-ата минута, когато Андреаш Перейра отбеляза с великолепен удар в центъра на вратата след чудесно подаване от Раул Хименес. Манчестър Сити отговори бързо и в 32-ата минута Матео Ковачич изравни, след като изпрати топката в мрежата след отклонение в наказателното поле.

Втората част започна с ново попадение за Сити. В 47-ата минута Ковачич отново се разписа, вкарвайки втори гол с перфектен удар от границата на наказателното поле. В 82-ата минута Джереми Доку направи резултата 3:1 с красив удар, който попадна право под напречната греда.

Фулъм не се предаде и в последните минути Родриго Муниз намали изоставането до 3:2 с удар отблизо. Въпреки натиска, Манчестър Сити успя да задържи преднината си и спечели мача, продължавайки успешната си кампания в лигата.