Отборът на Манчестър Сити се наложи с лежерно 4:0 над Фулъм в двубой от 1/16-финалите на ФА Къп. Гостите останаха с човек по-малко в самото начало на двубоя и силите им бяха почти отнети. "Гражданите" откриха още в 8-ата минута, когато Илкай Гюндоган бе точен от дузпа. В 19-ата минута Бернардо Силва удвои, а последвали две попадения на Габриел Жезус оформиха крайното 4:0. 

След само 6 минути игра гостите останаха с човек по-малко, след като Тим Рийм събори Габриел Жезус в наказателното поле и бе принуден да напусне терена преждевременно. Отборът на Сити бе възнаграден с дузпа, която бе изпълнена перфектно от Илкай Гюндоган, който изпрати топката в долния ляв ъгъл, покрай протегнатата ръка на Марек Родак. 

В 13-ата минута Рияд Марез имаше цялото време на света да овладее топката и да я изпрати към вратата на Родик, но ударът му не успя да застраши вратаря.

Малко по-късно резултатът вече бе 2:0 за "гражданите", след като от границата на наказателното поле Бернардо Силва отбеляза брилянтен гол, абсолютно необезпокояван от противниковата защита. Родак плонжира в правилния ъгъл, но не успя да отрази удара на португалеца. 

Следващата добра възможност дойде чак в 60-ата минута, когато Рахийм Стърлинг нямаше късмет и ударът му срещна напречната греда. 

В 73-ата минута резултатът стана 3:0 за Манчестър Сити. Габриел Жезус се справи добре, засичайки центриране в наказателното поле и заби удара си с глава ниско в десния ъгъл на Марек Родак. Съдията реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР, за да се увери, че няма засада при попадението. Проверката показа, че голът е редовен и играта продължи. 

В 75-ата минута отново Жезус реши всичко в срещата, отбелязвайки за 4:0. Бразилецът стигна до отбита топка пред самата врата и му остана само да я изпрати с глава в мрежата. 

Така "гражданите" преминаха лесно през четвъртия кръг на ФА Къп и очакват следващия си съперник.