Манчестър Сити победи Уулвърхемптън с 3:0 в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Головете на "гражданите" бяха дело на Ерлинг Халанд, който направи хеттрик. С тази победа "гражданите" са на втора позиция с актив от 45 точки и само две зад лидера Арсенал, докато "вълците" остават на 17-о място с едва 17 пункта на сметктата си.

"Гражданите" имаха претенции за дузпа преди изпълнение на корнер във 2-а минуа, но те не бяха уважени от арбитъра. Първите 15-а минути бяха накъсани, като имаше няколко здрави сблъсъка в средата на терена и съдията често бе заобикалян от играчи на двата отбора.

79 снимки

В 18-а минута Кевин де Бройне намери прекрасно Ерлинг Халанд, който опита веднага мощен удар, но Жозе Са реагира прекрасно и успя да избие. Десетина минути след това Джак Грийлиш опита късмета си от разстояние, но опитът му бе париран отново от стража на Уулвърхемптън.

Манчестър Сити Уулвърхемптън статистика

източник: Sofascore

В 41-а минута Рияд Марез напредна добре с топка в крака и отклони за Кевин де Бройне, който направи веднага центриране с десния крак, а Ерлинг Халанд се извиси високо и стреля с глава, като не остави шансове на Жозе Са да се намеси - 1:0.

В първата минута на добавеното време Джак Грийлиш получи в наказателното поле, освободи си пространство и отправи мощен крак с десния крак, но Нейтън Колинс изби с глава пред голлинията.

В 51-та минута Илкай Гюндоган бе съборен в наказателното поле и бе отсъдена дузпа в полза на Манчестър Сити. Ерлинг Халанд се нагърби с изпълнението и не сбърка от бялата точка, удвоявайки резултата в полза на "гражданите". Секунди след това Джак Грийлиш предостави меко подаване за Рияд Марез, който стреля с глава, но ударът на алжиреца премина покрай лявата греда на Жозе Са.

В 55-а минута Жозе Са допусна груба грешка, при която Ерлинг Халанд получи на празна врата, а нападателят не сбърка от чиста позиция и оформи своя хеттрик - 3:0.

В 66-а минута Кевин де Бройне отново достави страхотен пас към Рияд Марез, алжирският нападател елегантно прехвърли вратаря на Уулвс и вкара четвърти гол за своя отбор. Съдията обаче вдигна флага си попадението бе отменено поради засада. Минута след това "вълците" организираха контраатака, при която Даниел Поденс бе изведен на добра позиция и опита веднага да прехвърли Едерсон, но вратарят на Сити внимаваше и реагира добре.

В 73-а минута Де Бройне изведе Хулиан Алварес сам срещу вратаря, а аржентинският нападател стреля, но Жозе Са спаси с крак, избивайки топката в корнер. Останаха и съмнения за засада, която обаче не бе свирена. Илкай Гюндоган можеше да вкара четвъртото попадение в мача, но изпусна на празна врата от около метър пред голлинията, след като ударът му с глава премина над напречната греда на вратаря на Уулвс.

Малко след това защитата на "гражданите" не успя да изчисти топката, като в крайна сметка попадна в Даниел Поденс, който опита изненадващ удар от границата на наказателното поле, при който Едерсон не мръдна, но кълбото премина встрани от дясната греда.

До края на мача нямаше повече чисти положения, като Манчестър Сити предимно владееше топката и контролираше събитията, чакайки последния съдийски сигнал, който да подпечата техния успех.

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Сити: Едерсон, Люис, Стоунс, Аканджи, Лапорт, Родри, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Грийлиш, Хааланд;

Уулвърхемптън: Са, Буено, Килман, Колинс, Семедо, Лемина, Невеш, Нунеш, Траоре, Хименес, Хуанг;