Манчестър Сити трябва да победи само с три гола в полуфиналния втори мач за Карабао къп срещу третодивизионния Бъртън Албиън, за да влезе в историята. „Гражданите” водят в резултата с гръмкото 9:0 от срещата, играна преди две седмици. Играчите на Хосеп Гуардиола обаче могат да поставят рекорд за най-голям общ резултат в историята за Купата на лигата, който в момента е 11 гола.

Успехът за Манчестър Сити изглежда протоколен, а мястото на финала закономерно. Мениджърът обаче беше категоричен, че няма да има подценяване или небрежност от страна на футболистите му.

„Започваме мача от 9:0, това е необичайна ситуация, но се опитваме да подобряваме представянето си във всеки мач”, сподели Гуардиола.

Мениджърът на Бъртън Найджъл Клоу ще съсредоточи усилията на тима да ограничи атакуващата мощ на Манчестър Сити.

Гуардиола няма да жали своите в реванша с Бъртън

„Всички бяхме малко шокирани и вцепенени след първия мач, не мисля, че някога ще го преодолеем. Нямаше много какво да сторим, за да спрем Манчестър Сити, бяхме безсилни”, спомня си кошмарния двубой треньорът.

Скот Фрейзър и Джейми Алън са под въпрос за срещата заради контузии. Новите попълнения Джош Кларк и Колин Даниел няма да могат да помогнат на Бъртън.

Бенджамен Менди може да седне на пейката за Манчестър Сити на „Пирели стейдиъм”. Френският защитник не е играл от ноември след операция на коляното, но през изминалата седмица води активни занимания и е близо до завръщане.

Гуардиола недоволства преди реванша с Бъртън

Пеп Гуардиола е склонен да направи ротация в състава си, но потвърди, че Кевин Де Брюин ще бъде сред по-опитните, които ще влязат в игра. Вратарят Аро Мурич и полузащитникът Фил Фодън са готови за мача, докато капитанът Венсан Компани е в списъка с контузени играчи.

Може би доза оптимизъм за домакините буди фактът, че Бъртън спечели два от последните си три домакински мача срещу отбори от Висшата лига. Тимът победи в срещите за Купата на лигата срещу КПР през 2014/15 и Бърнли през настоящия сезон.

В същото време Манчестър Сити се опитва да достигне до втори пореден финал за Купата на лигата, като това би се случило за първи път в историята на „гражданите”. Последният отбор, който достигна и спечели поредни финали в надпреварата бе Манчестър Юнайтед през 2008/09 и 2009/10.

Манчестър Сити изтръгна сърцето на Бъртън след 9 пробождания

В първия мач между двата тима Бъртън успя да отправи само един изстрел в очертанията на вратата на Сити, благодарение на Лукас Акинс, след само 7 секунди. Сега тимът е устремен да покаже много повече. Дали това ще се случи, ще можете да видите по DIEMA SPORT 2 и/или PLAY DIEMA XTRA от 21.45 часа.

В другия полуфинален сблъсък среща ще си дадат Челси и Тотнъм. „Шпорите” водят с 1:0 след първата среща, а втората е в четвъртък, 24 януари, от 21.45 часа.