Отборът на Манчестър Сити постигна минимална, но много важна победа при визитата си на Борнемут в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите” надделяха с 1:0 над най-удобния си съперник във Висшата лига. До днешния сблъсък тимът на Манчестър Сити имаше 100% актив срещу Борнемут – седем победи от седем мача, най-добрата серия в историята на Висшата лига в съперничеството на два клуба.

Гола за успеха днес вкара резервата Рияд Марез, който се появи на терена на мястото на контузения Кевин де Брюин.

Така Сити събра актив от 71 точки и изпревари Ливърпул (69 т.) на върха във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп обаче е и с мач по-малко – „червените” излизат утре срещу градския съперник Евертън.

Мачът започна според очакванията на всички. Шампионът на Англия бе тимът, който играеше с топката, а домакините се защитаваха дълбоко в своята половина. Въпреки страховитото владеене на топката в първите десет минути – 83% в полза на Сити, тимът на Пеп Гуардиола не успяваше да застраши сериозно вратата на Артур Боруц.

Първата по-интересна ситуация в мача бе създадена в 20-ата минута и логично тя дойде пред вратата на „червешките”. Бернардо намери Кевин де Брюин, който продължи към Давид Силва, но испанецът стреля неточно в аут.

В 31-ата минута Никoлас Отамеди се опита да реализира атрактивен гол, но не сполучи. След разиграване от корнер топката бе подадена около точката на дузпата, а бранителят стреля със странична ножица, но неуспешно.

Следващият шанс се разкри пред Рахийм Стърлинг, който пробва далечен шут по диагонала, който профуча покрай вратата на Боруц.

В последната минута на първото полувреме Кевин де Брюин получи нелепа травмаи трябваше принудително да напусне терена. Белгиецът се контузи при наглед безобидна ситуация, при която не бе обезпокояван от никого. Де Брюин получи топката в центъра и при опит да я подаде напред почувства болка и пожела смяна. На негово място се появи Риад Марез.

Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

В продължението на първата част се стигна до меле в наказателното поле на Борнемут след изпълнение на корнер, но Боруц отново се справи, спасявайки удара към вратата му.

Веднага след подновяването на играта през втората част дойде и първата реална възможност за домакините от Борнемут. Райън Фрейзър центрира отлично от свободен удар в наказателното поле, където Нейтън Аке скочи за топката, но бе пометен от Едерсон. При единоборството защитникът на „черешките” получи удар в главата, но не бе отсъден фаул.

 

 

Футболистите на Пеп Гуардиола дочакаха своя момент в 55-ата минута, когато в крайна сметка разпечатаха вратата на домакините. Чарли Даниелс успя да пресече пас на Бернардо Силва, но за негова зла участ топката попадна в Давид Силва, който веднага комбинира с Риад Марез отдясно. Алжирецът само това и чакаше и с прецизен удар по диагонала от близко разстояние прати топката в близкия ъгъл на вратата. Артур Боруц можеше да се намеси далеч по-добре, но вместо това допусна топката да мине между него и левия страничен стълб на вратата.

В следващите минути стражът на домакините обаче частично изкупи вината си при гола. Боруц направи няколко блестящи спасявания и остави интригата в срещата до края. В една от ситуациите Боруц извади и късмет, когато след прекрасен удар на Серхио Агуеро, топката го прехвърли, но срещна напречния стълб, а след това тупна пред голлинията.

Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages