Манчестър Сити допусна много сериозна грешка в битката за титлата в Англия. „Гражданите“ завършиха 2:2 при гостуването си на „Лондон Стейдиъм“ на Уест Хем и дадоха шанс на преследвача Ливърпул да се доближи само на точка, ако успее да победи Саутхемптън на „Сейнт Мери“. 

Джаред Боуен откри резултата в 24-ата минута, а отново той удвои в последната минута на редовното време. Джак Грийлиш върна едно попадение в началото на втората част. Владимир Цоуфал пък си отбеляза нелеп автогол с глава в 69-ата минута. Рияд Марез можеше да донесе победата на манчестърци, но Фабиански отрази удара му от 11-те метра в 86-ата минута.

"Небесносините" са на първа позиция с 90 точки, докато мърсисайдци са  втори с четири по-малко, но и мач пасив. 

Gulliver/GettyImages
27 снимки


Четвърт час след началото Сити разви първата си хубава атака, на чийто връх се озова Жезус, на само няколко метра от вратата. Бразилецът обаче бе с гръб и нямаше как да нанесе удар. Пет минути по-късно футболистите на Уест Хем не успяха да изнесат добре и Родри стреля. Кълбото се отби в защитник на домакините и едва не навести мрежата на Фабиански. В следващата атака Ферандиньо опита същото.

След изритана топка от Фабиански и загубено единоборство във въздуха от Антонио, Форналс потърси извеждащ пас към Боуен. Англичанинът се отскубна от отбраната, настигна подаването на своя съотборник и преодоля Едерсон, след което прати топката във вратата.

Десет минути преди края на полувремето Жезус се освободи добре от съперник и стреля, но топката мина встрани от вратата. Минута по-късон бразилецът опита същото упражнение, само че от другата страна на наказателното. Той стреля този път с десния си крак, но топката отново намери тялото на играч на лондончани.

В последната минута на първото полувреме Боуен удвои с гол-индиго на попадението си в 24-ата минута. Този път фланговият футболист не премина покрай Едерсон, а стреля между краката на Фернандиньо.

Четири минути след началото на втората част Джак Грийлиш бе заел добра позиция на границата на наказателното поле и с удар от въздуха намали резултата.

Грийлиш имаше още две възможности, но стреля неточно с глава, а при другия опит изстрелът му бе блокиран. 20 минути след началото на полувремето Антонио се озова сам срещу Едерсон и опита да го прехвърли, но ударът му кацна на мрежата над вратата.

20 минути преди края на срещата центиране от фал на Де Бройне отляво бе злощастно засечено от Цоуфал, който забоде топката в собствената си врата.

В 75-ата минута Уест Хем бе близо до гол. Центриране на Антонио бе отклонено и топката се озова на крака на голмайстора Боуен. Той стреля, но топката се отклони в Лапорт и мина покрай вратата.

Четири минути преди края на срещата Марез имаше шанс да изпълни дузпа, но стреля изключително лошо и Фабиански отрази. 1-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Цоуфал срещу Жезус.


FT / Уест Хем - Манчестър Сити 2:2

1:0 Джаред Боуен 24`

2:0 Джаред Боуен 45`

2:1 Джак Грийлиш 49`

2:2 Владимир Цоуфал 69` (автогол)

Уест Хем: Лукаш Фабиански, Владимир Цоуфал, Крейг Доусън, Курт Зума, Аарън Кресуел, Деклан Райс, Томаш Соучек, Джаред Боуен, Мануел Лансини, Пабло Форналс, Михаил Антонио

Мениджър: Дейвид Мойс

Манчестър Сити: Едерсон, Жоао Кансело, Фернандиньо, Аймерик Лапорт, Олександър Зинченко, Родри, Кевин Де Бройне, Бернардо Силва, Рияд Марез, Габриел Жезус, Джак Грийлиш

Мениджър: Хосеп Гуардиола