Ръководството на Манчестър Сити е на път да възнагради една от своите най-важни звезди, Родри, с нов договор, съобщава "Мирър". След като испанският полузащитник изигра ключова роля в успехите на тима през последните сезони, клубът планира да му предложи нов петгодишен контракт със заплата от 375 хиляди паунда седмично.

С този ход Родри ще се изравни по възнаграждение с топ играчите на Сити, като Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд. Текущият договор на испанеца е до лятото на 2027 година, но ръководството на "гражданите" иска да се подсигури за още по-дълъг период, като по този начин намали вероятността други европейски грандове да се опитат да привлекат звездата.

По време на UEFA EURO 2024, където Родри беше обявен за играч на турнира, неговият съотборник от националния отбор Дани Карвахал открито призна, че е опитвал да убеди полузащитника да се присъедини към Реал Мадрид. Този нов договор обаче може да направи подобен трансфер значително по-труден.

Освен това, Манчестър Сити планира да проведе подобни преговори и с Ерлинг Холанд, който вече е в третата година от своя петгодишен договор. Очевидно е, че клубът от "Етихад" е решен да задържи своите ключови играчи и да продължи да доминира на най-високото ниво на европейския футбол.