Вицекапинатът на Ливърпул Джеймс Милнър сподели, че въпреки големия си опит в Английската Висша лига, че продължава да се учи да се труди неуморно всеки ден. Милнър спечели на два пъти титлата във Висшата лига с Манчестър Сити през 2012 и 2014 година, изигра 61 мача за националния отбор на Англия и вдигна трофея в Шампионската лига с екипа на „мърсисайдци“ в края на миналия сезон.

"Имам достатъчно голям късмет, защото играя от много време и го правя покрай много добри футболисти и мениджъри, така че за мен всеки ден е възможност да се науча на нещо ново. Може би в момента ролята ми е да помагам и на по-младите футболисти. Но това не ми пречи да уча от съотборниците и мениджъра ми“, сподели той пред клубния сайт на „мърсисайдци“.

„Всеки иска да се развие възможно най-добре и да тренира усърдно всеки ден. С този манталитет можеш да постигнеш много неща. Сигурен съм, че и при Клоп е същото, а и той е във футбола по-дълго от мен. Ако мислиш, че знаеш всичко, значи не си на нужното ниво“, добави още 33-годишният англичанин.

Полузащитникът говори и за мениджъра Юрген Клоп, който преди време нарече Милнър "Г-н Професионалист".

"Клоп е такъв, какъвто го познавате. Той има едно лице и пред нас и пред камерите. Честен с нас и изживява всяка минута с нас. Виждате го как скача до тъчлинията и е очевидно, че той също иска да бъде на терена. Тази енергия се пренася и сред нас, когато ни е трудно. Той знае какво трябва да ни каже в съблекалнята. Знае кога да сложи ръка на рамото ти и знае какво да направи, когато ти трябва импулс. Клоп може да прецени правилно всяка една ситуация", завърши Милнър.