Жозе Моуриньо заяви веднага след победата на Ливърпул с 3:1 над Манчестър Сити, че борбата за титлата във Висшата лига през този сезон е решена още на този етап. 

"Мърсисайдци" постигнаха страхотна победа в голямото дерби на 12-тия кръг на Висшата лига, която осигури предимство от 9 точки на отбора на Юрген Клоп на върха на класирането. Моуриньо, който гостуваше в "Скай Спортс", сподели, че не вижда начин тази преднина да бъде стопена. 

"От настоящата ми позиция на страничен наблюдател ми изглежда, че битката за титлата е решена. Не мога да си представя обрат, ако нещо извънредно не се случи по отношение на контзуиите в Ливърпул", започна португалецът. 

"Ливърпул е като подреден пъзел. Всеки човек в състава има ясно изразена роля и цялостната система на игра е пригодена към качествата на иднивидуалностите". 

"Сити са способни да спечелят 7,8 или 9 мача подред, но не виждам как Ливърпул ще изпусне този аванс. Изненадан съм, когато хората натякват, че изискванията към мдоерните футболисти на това ниво са високи. Това е логично да е така, тъй като печеленето на титли няма логика да е лесно. Ако беше така, то всеки щеше да го прави и нямаше да има стойност", завърши изявлението си по темата легендарният Моуриньо.