Шампионът Манчестър Сити завоюва своята 16-а победа през сезона във Висшата лига, побеждавайки с 1:0 Шефийлд Юнайтед при визитата си от 24-ия кръг в Англия. „Гражданите” трябваше да почакат до трите точки на „Брамал Лейн”, тъй като трябваше Серхио Агуеро пет минути, след като влезе в игра да „реши проблемите” на манчестърци.

Така тимът, воден от Хосеп Гуардиола, спечели своите 51 точки в първенството, като изостава на 13 зад лидера Ливърпул, който е и с два мача по-малко. Шефийлд, от своя страна, остана седми с 33 точки, като е на една пред осмия Евертън.

Крис Уайлдър направи две промени за „остриетата”, като Мохамед Бешич и Били Шарп започнаха, докато Лис Мусе и Джон Лундстрам останаха на пейката. Това бе първи старт за Бешич през сезона, докато Дейвид МакГолдрик не бе подготвен достатъчно да е дори на пейката.

Манчестър Сити приветства обратно Аймерик Лапорт, който направи изненадващо завръщане, след като записа първи мач от август насам, след като подсили значително отбранителна линия на „гражданите”.

Той бе една от седемте промени за Хосеп Гуардиола от съботното равенство с Кристъл Палас. Фернандиньо, Родри, Риад Марез, Кайл Уокър, Габриел Жезус и Олександър Зинченко започнаха, след като Серхио Агуеро бе на пейката.


Шефийлд Юнайтед организира бързо контранападение в седмата минута, когато топката бе центрирана отдясно към озовалия се на върха на атаката Джон Флек. Все пак топката бе отклонена от Фернандиньо и Едерсон улови. След 12 минути игра Мохамед Бешич влезе цинично в левия крак на Аймерик Лапорт, който започна да се въргаля по терена, плашейки до максимална степен щаба на "гражданите". Все пак френският бранител се завърна в игра на "Брамал Лейн".

40 снимки

В 19-ата минута защитата на „остриетата” се провали, а Риад Марез открадна и тръгна вдясно. Алжирецът подаде успоредно за Стърлинг, който стреля веднага, но Дийн Хендерсън направи брилянтно спасяване. В 25-ата минута Хендерсън направи поредно спасяване след удар на Фернандиньо, за да може да дойде нова ситуация на сметката на "гражданите".

В 35-ата минута Риад Марез спечели дузпа за своя тим, след като първо Енда Стивън го задържа, а после Крис Башъм мина през краката му и дузпата бе факт. Дийн Хендерсън „надуши” къде ще стреля Габриел Жезус и отби неговия шут, за да запази нулевото равенство. В 54-ата минута „остриетата” бяха близо до това да открият след прелестно центриране на Оливър Норууд, но Игън и О’Конъл се разминаха с това да нанесат хубав удар. Миг по-късно пък центриране от корнер на Де Бройне на първа греда дойде за Родриго Ернандес, но изстрелът на испанеца с глава премина край страничния стълб на Хендерсън.

В 62-ата минута домакините направиха нов грандиозен пропуск. Влезлият току що Мусе се оказа намерен в наказателното поле след избиване на Едерсон. Мусе хитро стреля с пета, но ново спасяване на бразилеца спаси тима на Хосеп Гуардиола от гол. В 73-ата минута влезлият като резерва Серхио Агуеро изведе „гражданите” напред. Тогава Кевин Де Бройне центрира прекрасно отдясно пред защитата на Шефийлд, намирайки Агуеро, който с лекота прати топката във вратата на Дийн Хендерсън – 1:0.

В 85-ата минута Манчестър Сити пропусна брилянтна възможност да удвои резултата след акция на Стърлинг. Англичанинът комбинира с двойно с Родри и стреля с десния крак силно, но и топката на намери очертанията на вратата на домакините. В самия край на мача Родриго можеше да се разпише и той, но силният му шут прелетя встрани. Това бе и последното по-интересно нещо на "Брамал Лейн", като за Сити предстои визита на Тотнъм Хотспър.