Отборът на Манчестър Сити се наложи с убедителното 5:0 над Уест Бромич Албиън в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига. Името си сред голмайсторите записаха Илкай Гюндоган, който бе точен на два пъти, Жоао Кансело, Рияд Марез и Рахим Стърлинг. 

Getty Images
33 снимки


Двубоят започна изключително обещаващо и за двата тима. "Гражданите" организираха страхотна атака и още в третата минута нацелиха гредата на УБА. Фил Фоудън отправи удар, който бе отразен от Сам Джонстън, а след това се удари и в страничната греда. 

Илкай Гюндоган не закъсня и откри резултата в 5-ата минута. Германецът овладя с чудесно първо докосване и заби топката във вратата на УБА. 

В 20-ата минута "гражданите" отново вкараха топката в мрежата на своя противник. Първоначално попадението на Жоао Кансело бе отменено заради засада, но след преглед с ВАР съдията призна гола. След половин час игра резултатът вече бе 3:0 за Сити, след като Гюндоган се разписа повторно. 

В добавеното време на първата част Рияд Марез овладя подаване на Рахийм Стърлинг и покачи до 4:0 за "гражданите". 

В началото на второто полувреме Родри бе на косъм от това да запише името си сред голмайсторите в мача, но топката срещна напречната греда, за късмет на "дроздовете". Все пак доминацията на гостите продължи и в 57-ата минута Рахийм Стърлинг вкара пето попадение за Сити в срещата. 

В следващите минути "гражданите" успокоиха темпото и двата тима просто доиграха срещата. Така Сити отново се изкачи на върха в класирането и вече има 41 точки. УБА, от своя страна, остава на предпоследната позиция с едва 11 пункта. 


УБА - Манчестър Сити   0:5
0:1 Илкай Гюндоган 5'
0:2 Жоао Кансело 23'
0:3 Илкай Гюндоган 30'
0:4 Рияд Марез 45+2'
0:5 Рахийм Стърлинг 57'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

УБА: Джонстън, Фърлонг, Аджаи, О`Шей, Гибс, Снодграс, Ливърмор, Сойърс, Ахерн-Грант, Перейра, Робинсън

Мениджър: Сам Алърдайс

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Стоунс, Диаш, Зинченко, Родри, Гюндоган, Бернардо, Стърлинг, Марез, Фодън

Мениджър: Пеп Гуардиола

Съдия: Крис Кавана
Стадион: "Дъ Хоутърнс", Уест Бромич