Отборът на Манчестър Сити се разправи цинично с борещия се за изпадане Уотфорд и го победи с 4:0 при визитата на „Викаридж Роуд” в мач от предпоследния 37-и кръг във Висшата лига. По този начин „гражданите” утежниха максимално много условията за оцеляване на опонента си в този мач, като Трой Дийни и компания ще чакат до последния кръг, за да разберат ще ги бъде ли и догодина във Висшата лига за шести пореден сезон.

По два гола бяха реализирани в двете полувремена – през първото Рахийм Стърлинг (31, 40-дузпа) даде добър аванс за гостите, а през втората част Фил Фоудън в 63-ата, а Аймерик Лапорт в 66-ата оформиха крайния резултат в предградието на английската столица Лондон.

30 снимки

В средата на първата част гостите имаха брутално предимство във владението на кълното - 86:14%, но всичките им удари до този момент бяха блокирани, а и не им се получаваха атаките вътре в наказателното поле. И все пак Сити намери начин да вкара. В 31-вата Стърлинг овладя топката от около 12-13 метра и с бомбен шут направи Фостър безпомощен - 1:0 за тима от Манчестър.

Оттам стана по-лесно за отбора на Гуардиола и в 40-ата минута авансът беше удвоен. Стърлинг беше фаулиран в наказателното поле от Уил Хюз и сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Вратарят Фостър спаси шута от бялата точка, но английският национал успя да вкара при добавката. Манчестър Сити стартира с голямо темпо и второто полувреме и след само няколко секунди Жезус се озова сам срещу вратаря, но не успя да вкара гол. След още една минута Фостър отрази опасен шут на Стърлинг.

В тези секунди "гражданите" имаха претенции за дузпа, след като Адриан Мариапа блокира изстрел с ръце, но съдиите не отсъдиха такава. Уотфорс нямаше никакви сили, с които да се противопостави и головете започнаха да валят. В 63-ата Фодън вкара на празна врата след поредното спасяване на Бен Фостър. Само три минути след това Лапорт засече с глава в мрежата центриране от фал - 4:0 за Сити. Чак в 78-ата минута "стършелите" получиха шанс да реализират, но Дани Уелбек изпусна сам срещу стража на гостите.

Така Уотфорд е 17-и с 34 точки, три повече пред 18-ия Астън Вила, който е с мач по-малко и играе срещу Арсенал. По този начин двата отбора навярно ще отредят третия изпадащ през този сезон в Англия, макар и Борнемут да има шанс за своето спасение, но шансовете за „черешките” са повече от илюзорни. В следващия кръг Уотфорд ще гостува на Уест Хем, докато Ман Сити приема Норич.