Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе избран за „Мениджър на месеца” през януари в Премиър лийг, докато за „Играч на месеца” бе назован стрелецът на Манчестър Сити Серхио Агуеро. Наставникът на мърсисайдци поставя рекорд за награди в един сезон, след като я печели за пети път, грабвайки приза за август, септември, ноември и декември.

Според медиите в Англия, единствено мениджърът на Челси – Франк Лампард, успя да спре серията на Клоп за наградите, печелейки статуетката за октомври.

Иначе, аржентинецът Агуеро вкара шест гола и подаде за още един в мачовете си през януари, чупейки рекорди в Англия. Агуеро задмина Тиъри Анри като най-резултатен чужд нападател в Премиършип, след като закова хеттрик при успеха с 6:1 над Астън Вила. Агуеро задмина по брой награди бившият капитан на Ливърпул – Стивън Джерард, както и нападателят на Тотнъм – Хари Кейн, като двамата имат по шест приза.

Трите гола на нападателя на „Вила Парк” бяха 12-ият път, в който той вкарва хеттрик в мач и на практика той задмина рекордът на Алън Шиърър, който бе 11. 31-годишният Агуеро надделя в надпреварата с дуото от Ливърпул – Алисон и Джордан Хендерсън, халфът на Уотфорд Абдулай Дукуре, както и този на Астън Вила Джак Грийлиш. Останалите в спора бяха Айосе Перес от Лестър и Джак Стивънс от Саутхемптън.