Нападателят Габриел Жезус не е останал въобще доволен от решението на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола да предпочете Риад Марез да изпълни дузпата срещу Ливърпул, а не той. Срещата завърши при нулево равенство, а „гражданите” можеха да изкопчат успеха в края на мача, когато реферът Мартин Аткинсън отсъди наказателен удар за нарушение на Върджил ван Дайк срещу Лерой Сане.

Този гол и евентуалната победа можеше да означаван, че Сити щяха да успеят да надвият опонента  на „Анфийлд” за първи път от 2003 година насам в Премиър лийг, ала негативната серия за английския шампион ще продължи поне още един сезон.

Бразилският нападател и Марез влезнаха в диалог току преди изпълнението, но испанският мениджър прати съобщение чрез Бенжамен Менди, който предаде на двамата, че Марез трябва да изпълни дузпата. Титулярният изпълнител на дузпи Серхио Агуеро бе заменен по-рано през второто полувреме именно от Жезус, а мениджърът на тима сподели, че е бил впечатлен от изпълненията на Марез по време на тренировка.

Алжирецът акостира на „Етихад” за 60 милиона паунда през лятото, като статистиката сочи, че е пропуснал четири от последните седем опита от бялата точка.

„Определено не съм щастлив от това решение на треньора. Както Риад, така и аз тренирам дузпи на тренировките. Исках да изпълня, тъй като бях сигурен, че ще вкарам и не бях щастлив, че не ми бе позволено. Най-важното е, че не загубихме. Пеп говори с мен, а това е част от футбола и тези неща се случват. Подкрепям Марез, след като мениджърът е избрал него”, сподели Габриел Жезус пред репортери.

Още по темата:

Пиперлив хикс между Ливърпул и Сити се услади на Челси

Ван Дайк призна: Реферът беше прав, имаше дузпа

Пеп: Ако бяхме открити срещу Ливърпул, бяхме обречени

Марез опроверга Гуардиола: Сам реших да бия дузпата